Чи втрачають фрукти вітаміни при заморожуванні?
Свіжі ароматні фрукти – не тільки смачні, але й корисні, є джерелом вітамінів для нашого організму. Вони доступні влітку в період дозрівання та збору, тому, щоб отримувати вітамінний комплекс у холодну пору року, їх заморожують способом шокового заморожування.
Багато хто вважає, що при заморожуванні фрукти втрачають поживні властивості та смакові якості. Але це не так, заморожений продукт майже не відрізняється від свіжого і користь залежить від виду плодів та типу їхньої заморозки.
Чим корисні заморожені фрукти?
Інноваційна методика глибокого заморожування дозволяє зберігати привабливий зовнішній вигляд і структуру, оригінальний смак і аромат, весь склад корисних речовин, на які багаті свіжі фрукти. Взимку заморожений місцевий продукт корисніше вживати, ніж привезений із зарубіжних країн.
Зібрані з саду в період зрілості, цілісні, соковиті, не ушкоджені свіжі плоди, з максимальною кількістю поживних речовин, одразу транспортуються на заводи для подальшої обробки та заморожування. На перевезення продукту з-за кордону потрібно багато часу, вони збираються незрілими, у дорозі можуть зіпсуватись або втратити частину своїх корисних властивостей.
Для прихильників здорового харчування перевагою є низька калорійність заморожених фруктів, порівняно з консервованими способами їх збереження, де є багато цукру.
У період зими, коли організм людини виснажується, страждає від авітамінозу, незамінні будуть заморожені фрукти, у яких міститься безліч вітамінів, мінералів, амінокислот, антиоксидантів, ін.
Які фрукти можна заморожувати?
Усі види фруктів підходять для шокового заморожування, але на українському ринку найбільш популярними вважаються: яблука, груші, абрикоси, вишні, сливи, персики. Їх краще заморожувати порційно, невеликим обсягом для раціонального використання, акуратними шматочками чи половинками, ягоди вишень цілими. Найпопулярнішими серед споживачів є заморожені асорті фруктів. Швидке заморожування зберігає первісний вигляд, смак, аромат та корисні речовини продукції.
Повторне заморожування плодів не допускається, щоб не втратити їх вітамінний склад та привабливість зовнішнього вигляду.