Інтернет-магазин
+38 098 655-99-16 +38 050 619-64-65
Для співпраці
+38 097 874-20-08
Наверх

Вплив заморожування на поживну цінність овочів, фруктів

Опубліковано: | 2023-12-13 5 хв читання
_1

Заморожені способом шокової заморозки, овочі, фрукти зберігають зовнішні характеристики, смакові якості, поживну цінність та якісний склад інгредієнтів на тривалий термін. Завдяки низьким температурам, при яких заморожуються всі біохімічні реакції, вдається зберегти до 90% вітамінів та інших корисних речовин. При правильному зберіганні заморожена продукція зберігатиме свої властивості протягом 8-12 місяців. Купити якісні заморожені овочі та фрукти з доставкою можна в інтернет-магазині «ГрінШоп».

Як впливає заморожування хімічного складу продуктів?

Однак, при заморожуванні все ж відбуваються деякі зміни в інгредієнтному складі фруктів, овочів:

  • Вплив на вітаміни. При короткочасному зберіганні (до 6 місяців) заморожених фруктів, овочів вміст вітамінів у них практично не змінюється. Але при тривалішому зберіганні від півроку спостерігається невелике, але поступове зниження кількості деяких вітамінів. Це стосується вітаміну C та β-каротину, які окислюються з часом. Втрати вітаміну C при первісному заморожуванні можуть досягати 10-15%, а β-каротину - 5-10%. Однак навіть після 8-12 місяців зберігання у замороженому вигляді вони містять до 50-70% від початкової кількості вітаміну C та 70-90% β-каротину.

Зміст інших вітамінів (А, Е, В1, В2, В6, РР, фолієва кислота) залишається практично незмінним і служить корисним джерелом для організму людини.

  • Вплив на мінерали. Вміст мінеральних речовин в овочах, фруктах залишається стабільним при їх заморожуванні, не впливає на кількість таких мінеральних елементів як калій, кальцій, магній, фосфор, залізо та інші. Мінеральні солі стійкі до низьких температур та зберігаються у заморожених продуктах практично повністю. Заморожені овочі, фрукти можна сміливо використовувати у харчуванні, їхній мінеральний склад залишається незмінним навіть після тривалого зберігання у замороженому вигляді. Продукція має високу харчову цінність і корисні властивості, якими багаті свіжі види.

Вплив на смакові якості

При заморожуванні овочі, фрукти дещо зменшуються в обсязі та стають м'якшими, що дещо впливає на їх смакові якості. Але разом з тим, смак залишається досить високим, особливо якщо їх піддати попередньому бланшуванню перед заморожуванням. Бланшування дозволяє зберегти смак, колір та консистенцію продуктів. Заморожені після бланшування овочі, фрукти практично не відрізняються за своїми органолептичними, поживними властивостями від свіжих.

Ось деякі пов’язані статті, які можуть вас зацікавити:
Чи втрачають фрукти вітаміни при заморожуванні?
Корисні поради | 0 хв читання
Чи втрачають фрукти вітаміни при заморожуванні?
Свіжі ароматні фрукти – не тільки смачні, але й корисні, є джерелом вітамінів для нашого організму. ..
Отримуй більше разом з нами!