Інтернет-магазин
+38 098 655-99-16 +38 050 619-64-65
Для співпраці
+38 097 874-20-08
Наверх
Система знижок і накопичень для постійних покупців
Безкоштовна доставка при покупці на суму від 500 грн

Журавлина садова

В наявності
Система знижок і накопичень для постійних покупців
Безкоштовна доставка при покупці на суму від 500 грн
75 грн
75 грн

Характеристики

Країна виробник:
Імпорт
Вага:
0.5 кг
Калорійність/100г:
52
Білки/100г:
0.39
Жири/100г:
0.22
Вуглеводи/100г:
12.2

Опис


Журавлина садова – джерело корисних для організму речовин

Журавлина садова росте в північних регіонах Європи, Азії та Північної Америки. У перекладі з давньогрецької мови, журавлина означає «кисла ягода», жителі стародавньої Америки називали її журавлиною ягодою, а в Новій Англії 17 століття була відома як ведмежа ягода. У наші дні вона широко використовується багатьма народами світу як популярний продукт у кулінарії, харчовій промисловості, а також у медицині завдяки своїм корисним властивостям. Хоча її відмінні лікувальні якості знали давно ще наші предки, а в Північній Америці племена індіанців лікували журавлиною різні захворювання - інфекції сечових шляхів та розлади шлунка.

Володіючи багатьма цілющими властивостями, садова журавлина не дуже поширена серед вітчизняних садівників, як малина, полуниця, смородина. Але останніми роками її скоростиглі сорти активно стали висаджувати в українських садах разом із такими нерозповсюдженими раніше ягодами, як чорниця, ожина, лохина.

Оскільки журавлина сезонна ягода, в зимовий період купити її складно або вона дорого коштує. Тому якщо у вас такої можливості немає, замовте садову заморожену журавлину в інтернет-магазині «ГрінШоп». За прийнятну вартість ви отримаєте високоякісний продукт, який будь-якої пори року поповнить ваш організм вітамінами, корисними для здоров'я.

Сучасний спосіб глибокого заморожування ягід зберігає їх смак, аромат, колір, цілісність структури, весь склад корисних речовин, властивих свіжим видам.

У чому користь журавлини садової замороженої?

Заморожені ягоди журавлини – це популярний смачний та корисний продукт. Вона багата на поживний склад елементів, що можуть позитивно впливати на здоров'я людини:

  • Вітаміни C, Д, E, K, РР, Р та групи В надають допомогу при авітамінозі, респіраторних та запальних захворюваннях, мають бактерицидну, жарознижувальну дію.
  • Макро- та мікроелементи калій, кальцій, залізо, фосфор, кобальт, титан, бор, срібло, олово, магній важливі для здоров'я організму. Допомагають зміцнити імунну систему, забезпечують правильне функціонування серця та судин, а також покращують стан шкіри та волосся.
  • Журавлина заморожена – багате джерело антиоксидантів. Вони захищають організм від вільних радикалів та інших шкідливих речовин, які можуть призвести до різних захворювань та прискореного старіння.
  • Фітохімікати сприяють зміцненню імунної системи, зниженню рівня холестерину в крові та покращенню травлення.
  • Органічні кислоти – янтарна, щавлева, лимонна, хінна, бензойна, нікотинова, урсолова, ін., необхідні для нормального функціонування всіх важливих органів людини.
  • Вуглеводи, антоціани, катехіни, бетаїн, лейкоантоціани допомагають знизити ракові захворювання, захистити кишечник, сечостатеву систему від інфекцій, нормалізувати артеріальний тиск.
  • Журавлина заморожена містить речовини, що сприяють покращенню зору, кровообігу, зміцненню кісток, зниженню втоми, підвищенню активності, працездатності.
  • Садова ягода відома своїми антимікробними властивостями, які можуть допомогти боротися з інфекціями сечовивідних шляхів, гінекологічними захворюваннями, бактеріальними інфекціями, туберкульозом.

Шкідливість садової журавлини замороженої здоров'ю

Незважаючи на очевидну користь, журавлина заморожена може мати і негативні наслідки для здоров'я людини. Вживання журавлини заборонено:

  • тим, хто хворий на виразку шлунка та дванадцятипалої кишки, гастритом з підвищеною кислотністю, має нездорову печінку;
  • людям, які мають алергію та індивідуальну непереносимість на ягоди;
  • дітям до 3 років вживати не можна, а старшим дітям вводити журавлину в раціон поступово;
  • не рекомендується її вживання хворим, які приймають медикаменти, що знижують згортання крові;
  • з обережністю тим, у кого виснажена чи ослаблена зубна емаль.

Журавлина заморожена садова безперечно корисна для здоров'я людини, проте, перед вживанням, необхідно переконатися у відсутності протипоказань та обмежень на вживання продукту.

Як використовують журавлину садову в кулінарії?

Журавлина садова відрізняється від лісової ягоди іншими смаковими якостями, вона має менше калорій - всього 47 ккал на 100 гр. продукту, не така соковита, але смачна та ароматна. При термічній обробці можуть губитися деякі корисні властивості, тому продукт краще заморожувати. З неї готують поживні, корисні страви:

  • джеми, варення, соки, компоти, киселі;
  • муси, коктейлі, десерти, соуси;
  • використовується як начинка для пирогів, млинців, запіканок, іншої випічки;
  • додають до рибних та м'ясних страв для надання пікантного смаку як приправу;
  • застосовують у салатах, у вигляді гарніру.

Садова журавлина заморожена, додана в будь-яку страву, зробить її оригінальною, особливою. Ознайомитись із багатьма рецептами різних страв можна на сайті greenshop.com.ua.

FAQ


Упаковка журавлини садової замороженої вагою 0.5 кг коштує 75 гривень. Діють акції, знижки, бонусні накопичення для постійних та оптових покупців.

Зберігається заморожена журавлина в закритій фабричній упаковці в морозильній камері при температурі -18 градусів. Не повністю використану продукцію повторно заморожувати не можна, корисні властивості ягід втратяться.

Здійснюється доставка замовлення наступного дня кур'єром компанії у 5 міст: Київ, Дніпро, Запоріжжя, Новомосковськ, Кам'янське. У Дніпрі товар можна забрати самовивізом.

Рецепти для товару

Морс з журавлини

1.Журавлину розморозити і розім'яти.

2.Сік що виділився віджати через марлю в скляний посуд.

3.Жмих від ягід покласти назад в каструлю. Залити водою і поставити на вогонь. Довести ягідний відвар до кипіння, кип'ятити  кипятить 3 хвилини,  після чого процідити відвар в окремий посуд.

4.В проціджений гарячій відвар додати цукор або мед і змішати.

5.Перед подачею морс охолодити, влити раніше віджати сік з журавлини і перемішати.

Розгорнути рецепт
В наявності
75 грн / 0.5кг