Справжній культивований соковитий абрикос, можна виростити тільки в садах, чим теплішим буде клімат, тим смачнішим і ароматнішим буде сам плід. Заморожені абрикоси набули своєї популярності, як якісна начинка для випічки, основа для багатьох джемів і варення, до того ж абрикоси мають ряд лікувальних властивостей, наприклад з олії абрикоса виготовляють цілющу мазь, а фактів про користь абрикосової кісточки і зовсім не порахувати. Половинки абрикоса стануть гарною прикрасою для Вашого пирога, а начинка з абрикосу здивує рідних та гостей у сезон його відсутності. Доступна ціна та якість, не залишають іншого вибору, як замовити заморожені фрукти у нашому магазині, скориставшись безкоштовною доставкою за зручною адресою.
Ідеальний час для покупки абрикос, кінець червня – початок липня, але все частіше на поличках супермаркетів, з'являються імпортні позиції з оверпрайсом, ми ж закуповуємо заморожені абрикоси у найкращих виробників у сезон дозрівання та за доступними цінами. Абрикоси після шокового заморожування найдоступніший вид переробки, для збереження корисних та поживних властивостей.
1. Борошно, вершкове масло, цукрову пудру, розтерти руками в крихти. Додати жовтки і замісити
тісто. Викласти тісто в миску, накрити плівкою і прибрати до холодильника на 30
хвилин.
2. Низьку форму з рельєфним
бортиком (форму для тарта) помазати вершковим маслом і присипати борошном. Викласти
тісто тонким шаром (близько 7 мм) в форму. Випікати в розігрітій до 180 градусів
духовці на протязі 20 хвилин. Охолодити. Потім дістати з форми.
3. В холодні вершки додати ванілін. Збити вершки з цукром доки не
загуснуть.
4. Обережно з'єднати збиті вершки з сиром маскарпоне, щоб не
втратити об'єм.
5. Викласти половинки абрикосів в теплий сахарний сироп (для 300
мл сиропу — 200 г цукру на 100 мл води) на 5 хвилин.
6. В готовий
корж викласти рівним шаром сирний крем. Витягнути абрикоси з сиропу та викласти
рівним шаром поверх крему.